Connect
To Top

Nou Consultori per a Benissa

marina-salud

Noticies ONDA3/Redaccio.- El diputat de Compromís, Josep Nadal, ha presentat a les Corts Valencianes una proposició no de llei  instant el Consell a què trasllade a la concessionària, Marina Salud SA, l’obligatorietat d’introduir en el pla d’inversions la instal·lació d’un consultori d’estiu a la zona d’urbanitzacions de Benissa.

El municipi de Benissa té unes característiques que el fan especial pel que fa a l’assistència sanitària, ja que té una població de vora 11.600 persones que es distribueixen per tot el terme municipal de més de 69 Km2, concentrant-se sobretot al nucli urbà i a la zona d’urbanitzacions de la costa, són aquestes urbanitzacions el motiu de la proposició no de llei presentada per Compromís, ja que com assenyala Nadal “aquestes urbanitzacions de les zones de la Fustera, la Llobella, l’Advocat o el Baladrar, poden distar més de 10 km del nucli urbà de Benissa per carreteres que, tot i estar a la zona de costa, són de muntanya, amb el que això suposa en dificultat de conducció i augment del temps del trajecte fins al centre de salut del poble”.

El poble de Benissa porta molts anys reivindicant la instal·lació d’un consultori d’estiu en aquesta zona que hi garantisca l’assistència sanitària ja que com assenyala Nadal “durant tot l’any té una població de més de 4.000 persones, que augmenta molt a l’estiu, incrementant-se les necessitats de serveis públics. Per ara les persones s’han de desplaçar a consultoris o centres de salut de poblacions veïnes produint aglomeracions als serveis d’assistència primària d’aquests pobles”.

Nadal remarca a més que l’empresa concessionària Marina Salut no compleix amb el plec de condicions del contracte ja que encara no ha presentat el Pla Quinquennal d’Inversions per al període 2014-2019 on hauria d’anar aquest consultori, entre d’altres infraestructures.

Per a més inri i continuant amb els incompliments de Marina Salut, la situació s’agreuja encara més ja que no s’ha previst la substitució per vacances dels metges d’atenció primària del centre de salut de Benissa ha denunciat Nadal.

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Salud

 • Café verde para bajar de peso

  Las dietas y los productos adelgazantes van en auge. Los van poniendo de moda los actores y actrices en un afán...

  Manuel J. Ibáñez Ferriol20 abril, 2018
 • El proyecto Activa se extiende a los centros de salud de los pueblos

  El proyecto de envejecimiento activo (ACTIVA) del departamento València-Hospital General comenzará su expansión durante este mes a los centros de salud...

  Felipe Giner Gran17 abril, 2018
 • El Ictus (I)

  Los términos accidente o ataque cerebrovascular (ACV), infarto cerebral, derrame cerebral o, menos frecuentemente, apoplejía son utilizados como sinónimos del término ictus.

  Javier Furio18 marzo, 2018
 • La Neumonia (I)

  Con la vuelta de los fenómenos meteorólogicos fríos, reaparecen enfermedades como la neumonía, que la podemos considerar como la inflamación del tejido pulmonar...

  Manuel J. Ibáñez Ferriol27 febrero, 2018
 • ANOC organiza su 1ª Marcha Solidaria en Novelda

  Redacción.- La asociación de ayuda a personas con cáncer de Novelda,  ANOC, junto con el Club Novelder de Muntanyisme,  ha programado...

  Manuel J. Ibáñez Ferriol24 febrero, 2018