Connect
To Top

Almenys 303 escoles de les 315 convocades han aprovat modificar l’horari de jornada escolar

pict0097-777x437

Noticias ONDA3/Redacció.- La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport disposa de les primeres dades de participació i resultats de les mares i els pares dels 315 centres educatius que ahir van realitzar les consultes per a determinar la modificació del canvi d’horari en la jornada escolar.

Almenys 303 escoles d’Infantil i Primària han decidit, mitjançant consultes, canviar l’horari de la jornada escolar. El 80,58% de mares i pares que podien votar de tot el territori valencià han participat en aquest procés, dels quals el 85,54% han votat a favor del canvi de la jornada escolar.

Pel que fa als resultats per comarques, dels 264 centres educatius convocats de les comarques d’Alacant, en 257 centres s’ha votat a favor de la modificació de la jornada escolar. A les comarques de Castelló tots els centres han obtingut el sí a la modificació de l’horari de jornada escolar i a les comarques de València han estat 32 dels 37 centres.

La participació al conjunt del territori valencià ha sigut del 80,58% del cens de mares i pares convocats per a aquesta consulta. A les comarques d’Alacant, la participació ha sigut de 109.994 mares i pares, un 80,22%; a les de Castelló d’un 7.121, el 87,59%; i a les de València 12.844, un 80,13%.

A les comarques d’Alacant han votat favorablement el 73% de les mares i els pares; a les de Castelló, el 76,6%; i a les de València, el 65,8%.

El conseller Vicent Marzà ha volgut remarcar que tal com diu la normativa, tot l’alumnat tindrà garantit una igualtat d’oportunitats, i un horari amb activitats gratuïtes als centres educatius que finalitzaran a les 17:00 en aquells casos que les famílies decidesquen deixar a l’escola els fills i filles fins a eixa hora.

La jornada de votacions començà ahir a les 9:00 i finalitzà en la majoria dels centres a les 21:00 hores. Cal assenyalar també que el dia transcorregué sense cap incidència ressenyable en cap dels 315 centres educatius on es feia la consulta.

La comissió de coordinació del procés de cada centre ha realitzat el control i l’organització de tot el procés de votació per a la consulta. Aquesta comissió està formada pel director/a, dos mares, pares o tutors, i el secretari. Les seues tasques principals han sigut aprovar el cens, concretar el calendari i horari de votació, promoure la constitució de la mesa de votació, i resoldre les possibles reclamacions presentades al llarg del procés. Si hi ha reclamacions, es podran presentar durant els dos dies lectius següents a les consultes davant de la Comissió de Coordinació del Procés, que resoldrà en el termini d’un dia lectiu.

Una vegada coneguts els resultats definitius, el director general de Política Educativa dictarà, entre el 19 i el 23 de setembre, l’autorització definitiva per tal que cadascun del centres educatius aplique el Pla Específic d’Organització de la Jornada Escolar que ha presentat. Les modificacions es podran aplicar a partir d’octubre, i coincidiran amb aquest canvi amb l’horari habitual de tot el curs.

L’autorització definitiva s’estendrà per períodes de tres cursos acadèmics renovables, sempre que els resultats s’ajusten a les millores previstes en el pla. L’avaluació es realitzarà en funció de la incidència del nou horari sobre el procés d’ensenyament-aprenentatge i els resultats obtinguts per l’alumnat.

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Cultura

 • Los agujeros de las Puertas de Quart

  Seguramente habremos pasado mil y una veces por las torres de Quart y habremos visto los agujeros que luce en su...

  Javier Furio30 marzo, 2018
 • La caída de los Caballeros del Temple

  La Orden del Temple se ve sometida a dos visiones contrapuestas que tienen su origen en la Edad Media. Algunos coetáneos,...

  Manuel J. Ibáñez Ferriol18 diciembre, 2017
 • ¿Que se celebra el Día de Acción de Gracias?

  El Día de Acción de Gracias es una fiesta nacional celebrada en Canadá, en los Estados Unidos, en Brasil, en algunas islas del Caribe, Liberia y por...

  Manuel J. Ibáñez Ferriol24 noviembre, 2017
 • El matrimonio según Ingmar Bergman

  Ricardo Darín y Andrea Prieta actúan a las órdenes de la gran dama de la escena argentina, Norma Aleandro. Teatros del Canal acoge, por segunda vez, ‘Escenas...

  Manuel J. Ibáñez Ferriol30 septiembre, 2017
 • Día de la Valencianidad en el Ateneo Mercantil de Valencia

  El Ateneo Mercantil se prepara para acoger con sumo compromiso el próximo 9 de mayo y en el Salón de Actos,...

  Manuel J. Ibáñez Ferriol8 mayo, 2017