Connect
To Top

Amb el lema Viu el certamen! la Diputació convida aquest cap de setmana a la 41ena trobada de bandes de música

L’Àrea de Cultura de la Diputació de València convoca els músics i públic en general a la 41ena edició del Certamen de Bandes de Música de la Diputació, que donarà començament el dissabte a les 10:00 hores del matí i conclourà el diumenge per la nit, després del lliurament del màxim guardó de la Secció Especial del certamen.
Més d’un miler de persones assistiran, a aquesta edició de “Viu el certamen!”, que s’omplirà amb els músics de les 14 formacions participants i el públic que va acudint a diferents hores per veure les actuacions de les seues bandes o peces escollides.

Els premis del Certamen de Bandes, més enllà de la plataforma de promoció que suposa la mateixa participació, consta d’una aportació fixa per part de la institució per a possibilitar el trasllat i altres despeses que representa una actuació de les característiques d’aquesta al Palau. A més, les bandes guanyadores de cadascuna de les seccions rebran un premi en metàl·lic, i una selecció d’aquestes passarà a participar en el certamen autonòmic.

La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, lliurarà el premi a la societat musical que determine el jurat d’entre les cinc bandes que competeixen dissabte a la vesprada en la Secció Segona. D’altra banda, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de València i presidenta del Palau, Gloria Tello, farà entrega del premi de la Secció Primera, dissabte al matí.

Nou premi: la projecció internacional

El diputat de Cultura ha incidit en que en aquest 41 Certamen de Bandes de Música, que es desenvolupa a través del programa València és música, donarà l’oportunitat a les bandes guanyadores de cada secció de gravar un audiovisual que la Diputació distribuirà als mitjans de comunicació amb l’objectiu de promocionar les societats musicals i el patrimoni cultural valencià.

A més, les bandes guanyadores de la Secció Primera i Especial rebran una ajuda de la Diputació per a programar una actuació, preferiblement, a l’estranger.

«Les nostres bandes mereixen ser conegudes més enllà de les nostres fronteres perquè no tenen res a envejar a les societats musicals d’altres països. A més de projectar la imatge de la música de la nostra terra creiem que aquestes actuacions ajuden a seguir progressant a les formacions que demostren un major nivell», ha afegit Xavier Rius.

Terra de músics

A les comarques valencianes hi ha més de tres centenars de bandes de música, que representen un terç del total de societats musicals actives a Espanya.

Amb només aquesta dada es corrobora la importància que té la música de banda als municipis valencians. I la Diputació de València, des de l’Àrea de Cultura, recull les inquietuds i expectatives de les persones i els col·lectius valencians per promocionar la cultura i tradicions de les seues comarques. Per això, un any més se celebra el Certamen de Bandes de València, una cita consolidada, de prestigi i on el màxim trofeu l’han aconseguit només les millors bandes de música.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha destacat que «un dels objectius que tenim a l’Àrea de Cultura és no només mantenir, sinó també potenciar la cultura tradicional valenciana i el fet que bandes tenen un paper fonamental pel nombre de músics que hi ha, la qualitat reconeguda a nivell mundial i perquè són una via de transmissió de la cultura i costums dels nostres pobles, que hem de conservar».

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Artehistoria