Connect
To Top

Conferència: “Ceuta. Retazos de historia militar”

Ceuta

Notiçies ONDA3/ Redacció.- REAL ACADÈMIA DE CULTURA VALENCIANA, Secció d’Història, Grup d’Investigació d’Història Militar “General Navarro Sangrán”.

CONFERÈNCIA: “CEUTA. RETAZOS DE HISTORIA MILITAR” per l´Excm. Sr. N’Enrique Vidal de Loño, General de Divisió (R).

DIMARTS 3 DE MAIG de 2016, A les 19:30 HORES, SALÓ D’ACTES DE LA REAL ACADÈMIA DE CULTURA VALENCIANA. CALLE AVELLANES, NÚM. 26 DE VALÉNCIA (Junt al Palau Arzobispal).

INTRODUCCIÓ A LA CONFERÈNCIA

Una passejada per Ceuta és un recorregut per l’Història de l’Eixèrcit, per l’Història d’Espanya. Cada detall, cada pas, cada racó, nos evoquen una miqueta d’ella. L’Història d’Espanya, l’Història de Ceuta i l’Història Militar presenten tants punts en comú, tantes ilaciones, que resulta casi impossible estudiar-les separadament.

La situació geogràfica d’esta ciutat espanyola, plataforma entre dos mars i pont entre dos continents, li conferix un indiscutible valor estratègic, que fet que siga vàries voltes clau en els acontenyiments històrics. L’objectiu del conferenciant és destacar i divulgar alguns dels episodis de l’Història relacionats en Ceuta, plantejant algunes reflexions sobre el seu passat, la seua #present i el seu futur.

PERFIL DEL CONFERENCIANT

ENRIQUE VIDAL DE LOÑO, General de Divisió (R), va nàixer en Agullent (Valéncia) en 1951. Ingressà en l’Acadèmia General Militar de Saragossa en 1969 i va eixir Tinent d’Infanteria en 1973. Durant els seus 46 anys de vida militar activa ha passat per numerosos destins, destacant entre ells el seu temps en unitats paracaidista de Tinent, Capità i Comandant, i en la Força de Maniobra, de Tinent Coronel, Coronel i General. Ha eixercitat missions en l’estranger en Croàcia, Bòsnia Herzegovina i Kosovo. És Diplomat d’Estat Major de l’Eixèrcit de Terra espanyol i de Mando i Estat Major de l’Eixèrcit dels Estats Units d’Amèrica.

Ascendit a General en 2004, fon Cap d’Estat Major de la Força de Maniobra, Comandant General de Ceuta, Secretari del Consell Superior de l’Eixèrcit i Director de l’Institut d’Història i Cultura Militar.
Actualment està en situació de retir.

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Cultura