Connect
To Top

Conferència: “Ceuta. Retazos de historia militar”

Ceuta

Notiçies ONDA3/ Redacció.- REAL ACADÈMIA DE CULTURA VALENCIANA, Secció d’Història, Grup d’Investigació d’Història Militar “General Navarro Sangrán”.

CONFERÈNCIA: “CEUTA. RETAZOS DE HISTORIA MILITAR” per l´Excm. Sr. N’Enrique Vidal de Loño, General de Divisió (R).

DIMARTS 3 DE MAIG de 2016, A les 19:30 HORES, SALÓ D’ACTES DE LA REAL ACADÈMIA DE CULTURA VALENCIANA. CALLE AVELLANES, NÚM. 26 DE VALÉNCIA (Junt al Palau Arzobispal).

INTRODUCCIÓ A LA CONFERÈNCIA

Una passejada per Ceuta és un recorregut per l’Història de l’Eixèrcit, per l’Història d’Espanya. Cada detall, cada pas, cada racó, nos evoquen una miqueta d’ella. L’Història d’Espanya, l’Història de Ceuta i l’Història Militar presenten tants punts en comú, tantes ilaciones, que resulta casi impossible estudiar-les separadament.

La situació geogràfica d’esta ciutat espanyola, plataforma entre dos mars i pont entre dos continents, li conferix un indiscutible valor estratègic, que fet que siga vàries voltes clau en els acontenyiments històrics. L’objectiu del conferenciant és destacar i divulgar alguns dels episodis de l’Història relacionats en Ceuta, plantejant algunes reflexions sobre el seu passat, la seua #present i el seu futur.

PERFIL DEL CONFERENCIANT

ENRIQUE VIDAL DE LOÑO, General de Divisió (R), va nàixer en Agullent (Valéncia) en 1951. Ingressà en l’Acadèmia General Militar de Saragossa en 1969 i va eixir Tinent d’Infanteria en 1973. Durant els seus 46 anys de vida militar activa ha passat per numerosos destins, destacant entre ells el seu temps en unitats paracaidista de Tinent, Capità i Comandant, i en la Força de Maniobra, de Tinent Coronel, Coronel i General. Ha eixercitat missions en l’estranger en Croàcia, Bòsnia Herzegovina i Kosovo. És Diplomat d’Estat Major de l’Eixèrcit de Terra espanyol i de Mando i Estat Major de l’Eixèrcit dels Estats Units d’Amèrica.

Ascendit a General en 2004, fon Cap d’Estat Major de la Força de Maniobra, Comandant General de Ceuta, Secretari del Consell Superior de l’Eixèrcit i Director de l’Institut d’Història i Cultura Militar.
Actualment està en situació de retir.

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Cultura

 • Los agujeros de las Puertas de Quart

  Seguramente habremos pasado mil y una veces por las torres de Quart y habremos visto los agujeros que luce en su...

  Javier Furio30 marzo, 2018
 • La caída de los Caballeros del Temple

  La Orden del Temple se ve sometida a dos visiones contrapuestas que tienen su origen en la Edad Media. Algunos coetáneos,...

  Manuel J. Ibáñez Ferriol18 diciembre, 2017
 • ¿Que se celebra el Día de Acción de Gracias?

  El Día de Acción de Gracias es una fiesta nacional celebrada en Canadá, en los Estados Unidos, en Brasil, en algunas islas del Caribe, Liberia y por...

  Manuel J. Ibáñez Ferriol24 noviembre, 2017
 • El matrimonio según Ingmar Bergman

  Ricardo Darín y Andrea Prieta actúan a las órdenes de la gran dama de la escena argentina, Norma Aleandro. Teatros del Canal acoge, por segunda vez, ‘Escenas...

  Manuel J. Ibáñez Ferriol30 septiembre, 2017
 • Día de la Valencianidad en el Ateneo Mercantil de Valencia

  El Ateneo Mercantil se prepara para acoger con sumo compromiso el próximo 9 de mayo y en el Salón de Actos,...

  Manuel J. Ibáñez Ferriol8 mayo, 2017