Connect
To Top

Conferència: “Pasodobles con historia”

Bonete

Notiçies ONDA3/Redaccio.- LA REAL ACADÈMIA DE CULTURA VALENCIANA, Secció de Musicologia “Joan Bautista Comes”.

CONFERÈNCIA: “PASODOBLES CON HISTORIA”. Pel Professor EN FERNANDO BONETE PIQUERAS, Acadèmic i Membre de la Junta de Govern de la Molt Ilustre Acadèmia de la Música Valenciana. Director de la Banda Municipal de Valéncia.

DIMECRES, 4 de MAIG de 2016 A LES 19:00 HORES, SALÓ D’ACTES DE LA REAL ACADÈMIA DE CULTURA VALENCIANA CARRER AVELLANES, NÚM. 26 DE VALÉNCIA (Junt al Palau Arquebisbal)
(Entrada lliure fins a completar aforament)

INTRODUCCIÓ A LA CONFERÈNCIA

Passodobles en història versarà sobre les circumstàncies, anècdotes i entorn artístic-social que motivaren la creació de sèt dels millors i més populars passodobles composts des de finals del sigles XIX i fins al primer terç del sigle XX.

La giralda, La gràcia de Deu, Sospirs d’Espanya, Gallito, Agüero, Valéncia i Espanya Cañí seran motiu d’estudi i anàlisis en esta conferència que contarà no només en la paraula sino en documentació visual i sonora en interpretacions de les millors agrupacions bandísticas del nostre país.

PERFIL DEL CONFERENCIANT

FERNANDO BONETE PIQUERAS, és titulat en Direcció d’Orquesta, Direcció de Cors, Clarinet, Flauta Barroca, Piano, Solfeig i Teoria de la Música, Transposició i Acompanyament, Harmonia, Contrapunt, Composició i Instrumentació. És discípul de l’insigne mestre Enrique García Asensio.
Ha guanyat numerosos i importants premis, entre els que calen destacar els corresponents al concurs de Direcció de Cors convocat pel Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de Valéncia (1992); el concurs de Direcció d’Orquesta convocat pel Real Conservatori Superior de Música de Madrit (1995); el primer premi i menció d’honor, en la m{xima categoria, del Certamen Internacional “Ciutat de Valéncia” (1999); aixina com dels concursos nacionals de composició “Ciutad de Orihuela” (2004); “Mestre Turrillas” de l’Ajuntament de Pamplona (2007); i “Mestre Francisco García Muñoz” de l’Ajuntament de Sòria (2008).

Realisa gravacions per als sagells discogràfics: RTVE-Música, RNE-Ràdio Clàssica, Les nostres Bandes de Música,…; i ponències i cursos per al Ministeri d’Educació en el camp docent.

És acadèmic i membre de la junta de govern de la Molt Ilustre Acadèmia de la Música Valenciana. És membre del comité organisador del Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de Valéncia”. Pertany a la Societat General d’Autors i Editors i a l’Associació d’Intérprets i Eixencutants. Conta en més de tres centenars d’obres registrades i sengles fonogrames i videogrames. Les seues instrumentacions per a banda, tant de música lírica com del repertori simfònic, són referents en l’actualitat per a les bandes simfòniques.

En l’àmbit docent, Fernando Bonete obtingué plaça de professor d’Harmonia i Melodia Acompanyada per oposició lliure del Conservatori de la Diputació de Samora; i pertany, per concurs-oposició, al Cos de Professors d’Ensenyança Secundària en l’especialitat de Música, i al Cos de Professors de Música i Arts Escèniques en l’especialitat de Cor i Orquesta.

És invitat a dirigir les agrupacions simfòniques més importants de l’estat: Alacant, Almeria, Barcelona, Bilbao, Castelló, La Corunya, Madrit, Melilla, Santiago de Compostela, Sevilla, Tenerife, Valéncia…, aixina com jurat en els més rellevants certàmens nacionals i internacionals de composició i interpretació bandística.

Ha segut Director Cap del Servici Municipal de Música i de la Banda Simfònica Municipal de l’Ajuntament d’Albacete, havent-se conseguit baix el seu mandat la completa professionalisació d’esta. Des de 2012 és Director Titular de la Banda Municipal de Valéncia.

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Cultura

 • Los agujeros de las Puertas de Quart

  Seguramente habremos pasado mil y una veces por las torres de Quart y habremos visto los agujeros que luce en su...

  Javier Furio30 marzo, 2018
 • La caída de los Caballeros del Temple

  La Orden del Temple se ve sometida a dos visiones contrapuestas que tienen su origen en la Edad Media. Algunos coetáneos,...

  Manuel J. Ibáñez Ferriol18 diciembre, 2017
 • ¿Que se celebra el Día de Acción de Gracias?

  El Día de Acción de Gracias es una fiesta nacional celebrada en Canadá, en los Estados Unidos, en Brasil, en algunas islas del Caribe, Liberia y por...

  Manuel J. Ibáñez Ferriol24 noviembre, 2017
 • El matrimonio según Ingmar Bergman

  Ricardo Darín y Andrea Prieta actúan a las órdenes de la gran dama de la escena argentina, Norma Aleandro. Teatros del Canal acoge, por segunda vez, ‘Escenas...

  Manuel J. Ibáñez Ferriol30 septiembre, 2017
 • Día de la Valencianidad en el Ateneo Mercantil de Valencia

  El Ateneo Mercantil se prepara para acoger con sumo compromiso el próximo 9 de mayo y en el Salón de Actos,...

  Manuel J. Ibáñez Ferriol8 mayo, 2017