Connect
To Top

Cultura i Hisenda reobrin a les visites turístiques els “Banys de l’Almirall” de València

banys-almirall_035

Noticies ONDA3/Redacció.- La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i la Conselleria d’Hisenda han reobert al públic l’edifici històric dels “Banys de l’Almirall”. Aquest és un edifici situat al centre històric de la ciutat, proper al Palau de l’Almirall d’Aragó. Va ser construït en el segle XIII i utilitzat fins al XX. El Bany de l’Almirall és un edifici de banys, d’arquitectura islàmica, i la seua visita ajuda a conèixer com funcionava la vida quotidiana de les classes menys afavorides de la València medieval.

L’edifici és propietat de la Conselleria d’Hisenda i la gestió de l’edifici correrà a càrrec de Cultura. A més, cal afegir que, en el marc de la mesa de turisme cultural, es plantejarà incloure aquest edifici tan singular com a element turístic de la ciutat de València.

Clara Ferrando, secretària autonòmica d’Hisenda, ha declarat que “és una aposta decidida per part de l’administració valenciana, i en aquest cas de la Conselleria d’Hisenda, de posar a disposició dels contribuents un patrimoni que és de tots. Els Banys de l’Almirall han estant tancant i obrint les seues portes al públic durant els governs anteriors per desavinences entre els seues gestors. Gràcies a un acord amb la Conselleria de Cultura assentem les bases per gaudir d’aquest edifici mudéixar de València i que puga tornar al circuit turístic per a ser aprofitat per veïns i visitants”.

“El patrimoni de les valencianes i els valencians és un tresor cultural col·lectiu, en aquest cas els Banys de l’Almirall tornen a obrir les portes justament en el context de celebracions del Nou d’Octubre i amb una visió turística per difondre la nostra riquesa cultural i donar-la a conéixer a tothom com qualsevol monument d’interés de la ciutat de València”, ha explicat el secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona.

La reobertura dels “Banys de l’Almirall” s’emmarca dins de les celebracions del Nou d’octubre, el dia de les valencianes i els valencians, i es fa aprofitant el dia dels “Palaus Transparents”, en el qual diversos edificis i palaus de l’administració obrin les seues portes a la ciutadania. Amb aquesta reobertura es recupera un edifici històric de la ciutat de València, que podrà ser visitat a partir del 4 d’octubre ja de manera habitual i amb entrada gratuïta.

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Arte

Nueva época de la revista digital Onda3

Todos los derechos reservados.

© 2015 Diseño de Javier Furió sobre DeVoe Theme by MVP Themes.