Connect
To Top

El 5 de maig el Museu Faller de Gandia acollirà la VII Mostra de Llibrets de la Comunitat Valenciana

Des de fa set anys, l’Associació d’Estudis Fallers i la Federació de Falles de Gandia organitzen la Mostra de Llibrets de la Comunitat Valenciana amb la intenció de promoure un punt de trobada d’aquelles falles i fogueres que treballen per fer del llibret un mitjà de comunicació modern, posant en valor la cultura valenciana i la festa.
Els participants porten els seus llibrets i publicacions amb l’objectiu de compartir idees i inquietuds, i donar a conéixer el llibret de cada comissió de falla o foguera, a més de poder intercanviar-lo o comprar-lo, si és el cas.

La jornada començarà a les 10.00 hores amb la recepció dels participants. A les 11.05, després dels parlaments de benvinguda, serà el torn perquè sis comissions de falla de tota la Comunitat Valenciana ens presenten com enfoquen el treball d’elaboració del seu llibret (selecció de continguts, recerca de col•laboradors, maquetació, finançament…).
Després, a les 12.45 hores, hi haurà una xarrada dedicada a informar sobre els tràmits administratius per a sol•licitar el número de dipòsit legal per als llibrets de falla, a càrrec de Antonio Herrero, tècnic en gestió cultural de la secció de biblioteques de l’Ajuntament de València. A les 13.00 hores, Xavier Serra, de la plataforma Malat de Falles, oferirà un xarrada sobre les eines col•laboratives i recursos en línia útils per als llibrets de falla.
Finalment, a les 13.20 es retrà un homenatge a la revista Pensat i Fet, amb la presentació de l’edició facsímil digital amb motiu del centenari de la publicació, amb la intervenció de Josep Lluís Marín, de l’Associació d’Estudis Fallers (autora de l’estudi introductori), i Alfonso Moreira, de Faximil Edicions Digitals.
La jornada acabarà a les 13.45 hores amb la clausura de la Mostra.
En l’edició de l’any passat participaren en la Mostra més de 50 comissions i associacions falleres, a més de rebre la presència de diverses editorials i publicacions de la festa de les Falles més importants, que van portar les seues edicions perquè els participants i el públic en general les coneguera.
La VII Mostra de Llibrets de Falla de la Comunitat Valenciana és d’accés lliure i tindrà lloc al Museu Faller de Gandia, carrer de Sant Martí de Porres, 29.
VLCRADIO | CIBERFALLAS | Redacción

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in SOLONOTICIAS