04
Mar
Exposicio i presentació de llibre: Escenes etíops de Joaquim Seguí
10:00 to 21:00
Desde 04-03-16 to 04-04-16

activitat2523

“Aquesta exposició (i el llibre que en recull el material, publicat per Altaïr) és una selecció d’imatges al voltant de la gent i de la naturalesa d’Etiòpia que, a manera de fotogrames, ens van desvetllant històries: personatges i situacions l’objectiu de les quals es apropar-se a una visió de la gran diversitat d’aquest vast territori, al qual conflueix l’essència d’Àfrica. Moltes d’aquestes ‘Escenes’ reflecteixen l’extrema duresa del continent negre, en contrast amb l’hospitalitat, generositat i alegria de les seves gents, i la bellesa dels seus paisatges i fenòmens naturals.

Els primers plànols d’homes, dones i nens, la seva noblesa simple i nua, les seves mirades de vegades ingènues o de sorpresa, finalment molts d´ells amb un somriure als llavis, ens fan còmplices i ens esclavitzen alhora.

Sóc responsable d’aquestes imatges els protagonistes de les quals, nascuts en la foscor, tan invisibles com imprescindibles, ens eviten el més mínim pòsit d’amargor, però mai ens deixen impassibles.

Les 42 fotos d’Escenes etíops van acompanyades d’escrits poètics de Carles Fabregat i traduïts a l’anglès pel poeta Ben Clark. Gràcies Carles, gràcies Ben.

Tot aquest treball és inimaginable sense l’assistència dels meus amics etíops Mathews i Mekdim tant per a la logística com el disseny de rutes i localitzacions. Agraeixo la seva discreció i la seva saviesa.”

Exposició patrocinada per Fundació Baleària.  Amb la col·laboració de Llibreria Galeria Railowsky.