Connect
To Top

Felip Bens guanya el Premi Feases de Novela

La nit d’ahir, dimecres 2 de Maig, s’ha fet públic que Felip Bens ha obtingut el XI Premi Federic Feases de Novela, en els 24 Premis de Narrativa de l’Entitat Cultural El Piló de Burjassot.

Enguany el Premi Feases, després de diverses edicions com a beca, ha recuperat el seu format original de concurs, incorporant la novetat de que era obligatori presentar-se de forma anònima, en les senyes del concursant en una plica tancada.

Els 4 membres jurats –Alícia Palazón, Vicent Sanç, Manuel Casaña i Josep Barat, en qualitat de secretari del Jurat i president d’El Piló– han otorgat el guardó per unanimitat, que serà entregat al guanyador el pròxim divendres 11 de Maig en el transcurs del tradicional Sopar d’Entrega dels Premis d’El Piló. L’acte cultural tindrà lloc en l’hotel Trapemar de Burjassot i la reserva de tickets pot realisar-se ya contactant en Josep Barat (96 363 84 18).

Felip Bens (El Cabanyal, 1969) és llicenciat en Periodisme i editor. Entre les seues obres de ficció publicades destaquen “I en despertar” (novela, Premi Constantí Llombart) o “El país d’Ur” (relats). En el camp de l’investigació històrica ha publicat en coautoria “Senyera Valenciana. Bandera de tots” o “Historia del Llevant UD”. També ha preparat l’edició de diversos clàssics valencians: Sant Vicent Ferrer, l’Ètica a Nicomac d’Aristòtil en versió valenciana del segle XIV o una antologia de “Nostra Novela”.

La novela guanyadora s’ha presentat en el lema “Forlati” i es tracta d’una obra en la que l’autor ha treballat, de forma intermitent, durant els últims 16 anys. L’obra és una paròdia de la novela negra. Forlati és un jove quixotesc que viu atrapat pel seu somi de ser detectiu privat. Una série de circumstàncies personals li permetran provar l’experiència. Forlati, criat en Londres per sos pares, torna a Valéncia per a obrir la seua pròpia agència, pero el seu anhel d’emular a Marlowe es va frustrant a pur de casos esperpèntics. En el Cap i Casal coneixerà a la seua família, d’ascendència siciliana, en la qual no tenia contacte. Aixina anirà descobrint poc a poc els seus orígens, l’arribada de son yayo a Valéncia, cóm la “famiglia” anà adquirint poder i per quina raó sos pares hagueren d’exiliar-se a Londres i deixar-ho tot arrere quan ell només era un chiquet de bolquers. La novela es publicarà en els pròxims mesos.

 

VLCRADIO | L’Oronella | Manuel J. Ibáñez

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Cultura