Connect
To Top

La Gran Batalla de Flores de Valencia cumple 125 años

batalla-flores-valencia-2015

Noticias ONDA3/Redacción.- Un dels festejos més famosos de la Gran Fira de València és laBatalla de Flors, introduïda en 1891, fa 125 anys, per iniciativa de Pasqual Frígola, baró de Cortes de Pallars.

Va començar a celebrar-se al passeig de l’Albereda, atés el seu caràcter burgés, a imitació d’uns combats lúdics semblants que se celebraven amb gran esplendor a Niça, a la Costa Blava, durant les seues festes de Carnaval, i que després també s’exportaria a altres ciutats europees i espanyoles.

Ràpidament, la Batalla de Flors es va convertir en el festeig més distingit i alhora popular de la Gran Fira, configurant-se com una gran fita social i espectacle per al conjunt de la ciutat. De fet, la Batalla de Flors es va mantindre com un dels principals esdeveniments festius i socials de l’era daurada de la Fira, que transcorre entre finals del segle XIX i el primer terç del segle XX.

Generalment, la Batalla de Flors comença amb el llançament d’una carcassa d’avís. A partir d’ací s’obri un seguici, encapçalat per la Policia Municipal de gala i a cavall. Després, comença la cavalcada valenciana, que consta de música de tabal i dolçaina, i de gropes de parelles abillades amb vestits a l’antiga. Tot seguit, comença la desfilada de les carrosses i els cotxes lleugers.

Després d’una volta en què s’entreguen els premis a les millors carrosses i cotxes, comença un nou recorregut. És en eixe moment quan de veres comença la Batalla de Flors, consistent en l’intercanvi de clavellons a manera de projectils entre les carrosses, els cotxes i el públic.

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Cultura

 • Los agujeros de las Puertas de Quart

  Seguramente habremos pasado mil y una veces por las torres de Quart y habremos visto los agujeros que luce en su...

  Javier Furio30 marzo, 2018
 • La caída de los Caballeros del Temple

  La Orden del Temple se ve sometida a dos visiones contrapuestas que tienen su origen en la Edad Media. Algunos coetáneos,...

  Manuel J. Ibáñez Ferriol18 diciembre, 2017
 • ¿Que se celebra el Día de Acción de Gracias?

  El Día de Acción de Gracias es una fiesta nacional celebrada en Canadá, en los Estados Unidos, en Brasil, en algunas islas del Caribe, Liberia y por...

  Manuel J. Ibáñez Ferriol24 noviembre, 2017
 • El matrimonio según Ingmar Bergman

  Ricardo Darín y Andrea Prieta actúan a las órdenes de la gran dama de la escena argentina, Norma Aleandro. Teatros del Canal acoge, por segunda vez, ‘Escenas...

  Manuel J. Ibáñez Ferriol30 septiembre, 2017
 • Día de la Valencianidad en el Ateneo Mercantil de Valencia

  El Ateneo Mercantil se prepara para acoger con sumo compromiso el próximo 9 de mayo y en el Salón de Actos,...

  Manuel J. Ibáñez Ferriol8 mayo, 2017