Connect
To Top

La Gran Batalla de Flores de Valencia cumple 125 años

batalla-flores-valencia-2015

Noticias ONDA3/Redacción.- Un dels festejos més famosos de la Gran Fira de València és laBatalla de Flors, introduïda en 1891, fa 125 anys, per iniciativa de Pasqual Frígola, baró de Cortes de Pallars.

Va començar a celebrar-se al passeig de l’Albereda, atés el seu caràcter burgés, a imitació d’uns combats lúdics semblants que se celebraven amb gran esplendor a Niça, a la Costa Blava, durant les seues festes de Carnaval, i que després també s’exportaria a altres ciutats europees i espanyoles.

Ràpidament, la Batalla de Flors es va convertir en el festeig més distingit i alhora popular de la Gran Fira, configurant-se com una gran fita social i espectacle per al conjunt de la ciutat. De fet, la Batalla de Flors es va mantindre com un dels principals esdeveniments festius i socials de l’era daurada de la Fira, que transcorre entre finals del segle XIX i el primer terç del segle XX.

Generalment, la Batalla de Flors comença amb el llançament d’una carcassa d’avís. A partir d’ací s’obri un seguici, encapçalat per la Policia Municipal de gala i a cavall. Després, comença la cavalcada valenciana, que consta de música de tabal i dolçaina, i de gropes de parelles abillades amb vestits a l’antiga. Tot seguit, comença la desfilada de les carrosses i els cotxes lleugers.

Després d’una volta en què s’entreguen els premis a les millors carrosses i cotxes, comença un nou recorregut. És en eixe moment quan de veres comença la Batalla de Flors, consistent en l’intercanvi de clavellons a manera de projectils entre les carrosses, els cotxes i el públic.

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Cultura