Connect
To Top

L’Ajuntament condicionarà el Museu de la Setmana Santa Marinera de València

pere

Noticies Festives ONDA3/Redaccio.- La Regidoria de Cultura Festiva ha concedit a la Junta Major de la Setmana Santa Marinera de València una subvenció de 70.000 euros per promoure la protecció i salvaguarda tant del museu de la festa gran dels Poblats Marítims com d’algunes de les peces i imatges que en ell es conserven. Esta intervenció se suma als treballs que la Regidoria està fent per aconseguir l’oficialitat del museu de la Setmana Santa Marinera Salvador Caurín.

Pere Fuset, ha assenyalat que “el Govern de La Nau considera importantíssim protegir i posar en valor el patrimoni cultural festiu de València. Com ja hem demostrat en ocasions anteriors, com ara amb la consecució de l’oficialitat del Museu Faller o la restauració de les roques del Corpus, de nou una intervenció municipal redundarà en la protecció de les nostres festes, en este cas de la segona celebració que més visitants atrau a la nostra ciutat, la Setmana Santa Marinera”.

Els treballs de millora i condicionament permetran l’aïllament dels portons metàl·lics d’accés al Museu de la Setmana Santa Marinera, de titularitat municipal, així com la substitució dels cristalls dels finestrals actuals de l’edifici per uns de nous d’aïllament tèrmic. Segons Fuset, “esta actuació ha de servir com a mesura preventiva per afavorir unes temperatures estables dins del recinte museístic, el que farà possible una conservació millor i més controlada de les peces que en ell s’exhibixen, sobretot els grups escultòrics dels trons-anda propietat de les confraries, germandats i corporacions”.

D’una altra banda, també es realitzaran uns treballs de reparació selectiva, restauració i consolidació d’alguns trons-anda especialment afectats, que s’exhibixen al museu, i que mostren algunes de les imatges religioses més populars de la Setmana Santa Marinera.

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Fiestas