Connect
To Top

L´Ajuntament ret Homenatge als nostres millors majors

imagen_1_048462

Noticies ONDA3/Redaccio.- El reconeixement als Nostres Millors Majors i l’homenatge als presidents dels centres municipals de majors que porten més temps en el càrrec es realitza dins dels actes programats amb motiu de la 33 Setmana de les Persones Majors, un col·lectiu a què pertanyen –tal com han recordat tant Joan Ribó com Sandra Gómez– 200.000 dones i homes de València majors de 60 anys, “el protagonisme, implicació i plena participació dels quals en la vida ciutadana és una aportació imprescindible per a la cohesió social que permet avançar en la conquesta d’un futur millor per a la nostra ciutat”, segons ha destacat Joan Ribó.

Sandra Gómez ha exercit com a mantenidora d’este acte, que ha omplit el Saló de Cristall de l’Ajuntament. La també portaveu del Grup Socialista ha qualificat com a “molt gratificant” la seua primera participació com a regidora de Majors en la setmana programada especialment per a ells, “i poder comprovar la vitalitat i energia d’un col·lectiu que és necessari situar en un lloc prioritari de la nostra acció de govern, i per això hem creat la regidoria de la qual estic al capdavant”.

Ha afirmat més tard que per al Govern de la Nau era “una obligació reconéixer els esforços que heu realitzat durant tants anys, tornar-vos la vostra aportació a la construcció de València i treballar perquè pugueu portar una vida activa i saludable”.

Cadascun dels guardonats ha pres la paraula per a agrair esta distinció que els fa la ciutat. Paca Conesa ha reivindicat en nom de la Federació d’Aules de la Tercera Edat el seu “treball com a instrument d’inclusió i de creació d’espais de participació i llibertat”. Més tard, Joan Ribó ha recordat que es tracta d’“una entitat pionera que des de fa 35 anys ha desenvolupat ininterrompudament la seua labor de formació integral de les persones majors defensant el seu dret a la cultura de manera lliure i autònoma”.

Sandra Gómez ha destacat els 40 anys d’activisme d’Eugenio Coronado en el moviment veïnal de València “com a membre actiu i destacat de la Federació d’Associacions de Veïns”, i Joan Ribó l’ha qualificat com “un lluitador dels de tota la vida, dels imprescindibles”, abans que el mateix Coronado, en el seu agraïment, haja recordat que “el moviment veïnal és el motor dels barris”.

De la professora, acadèmica i lletrada de les Corts Valencianes, Julia Sevilla, s’ha destacat la seua lluita per a aconseguir la consolidació de drets socials i “per a obrir camí a la igualtat entre dones i homes”, i s’ha recordat la seua condició de primera professora de dret constitucional d’Espanya.

En el tancament de l’acte, l’alcalde de València, Joan Ribó ha manifestat que “les persones majors sou –som– imprescindibles per a la gran tasca que hem posat en marxa, necessaris per a aconseguir una València més atractiva per a tots, una ciutat de gent honesta i treballadora que busca la felicitat, el benestar i la qualitat de vida per a tots els seus veïns, independentment del barri on visquen, de la seua professió o el seu sexe. Una València on tots puguen fer sentir la seua veu fins i tot per a decidir quines inversions volen en el seu barri”.

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in ciutat

Nueva época de la revista digital Onda3

Todos los derechos reservados.

© 2015 Diseño de Javier Furió sobre DeVoe Theme by MVP Themes.