Connect
To Top

L’Alba de les Falles convertirà València en un castell de focs artificials

Un any més, i ja van tres, la gran celebració pirotècnica l’Alba de les Falles obrirà la setmana gran de les festes de Falles. Esta tradició recuperada des de la Regidoria de Cultura Festiva a proposta de la comissió de la falla Na Jordana iniciarà el calendari festiu amb una proposta que pretén fer de València un gran castell de focs artificials, amb disparades simultànies per tots els punts de la ciutat.

La Fallera Major de València, Rocío Gil, donarà l’avís des de la plaça de l’Ajuntament a través de xarxes socials perquè comence la gran celebració pirotècnica, el centre de la qual serà l’espectacle que ha preparat l’especialista valencià Ricardo Caballer. El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha presentat hui la iniciativa, acompanyat del reconegut pirotècnic, en un acte en el qual també han pres part el president de la comissió de Na Jordana, Pere Borrego, i el representant de l’empresa patrocinadora de la iniciativa, Pyroshopping, Samuel Albiñana.

El regidor ha animat a totes les comissions falleres a participar i disfrutar d’esta celebració conjunta, que justament a mitjanit del dia 15, la Nit de la Plantà, pretén convertir a València en un gran castell de focs artificials. “És una gran oportunitat de fer una cosa de manera conjunta entre totes les comissions de Junta Central Fallera, i participar al mateix temps en un espectacle de Ricardo Caballer”, ha subratllat el regidor. Fuset ha explicat que esta celebració pretén donar resposta al gust de valencians i valencianes per la pólvora i pels espectacles pirotècnics, així com reconéixer l’art i el bon fer dels especialistes valencians, “per tal que siguen profetes en la seua terra”.

La celebració consistirà en una disparada simultània i coordinada de més de 300 comissions falleres en les seues diferents localitzacions, i un espectacle central de major durada a càrrec de Caballer. Les comissions participants arreplegaran el material en els distints punts de distribució de Pyroshopping, i al senyal de la Fallera Major faran de la ciutat un gran castell conjunt des de tots els barris, “que la ciutadania podrà disfrutar a peu de carrer o en les terrasses de les seues vivendes”, ha assenyalat Pere Fuset.

Tal com ha explicat Ricardo Caballer, la disparada de la plaça de l’Ajuntament tindrà una durada major, al voltant d’11 minuts, i serà “un espectacle diferent, amb calibres més xicotets, molt recolzat en el ritme, el so i el color, com ens agrada a la gent d’ací”. “Volem mostrar que amb calibres xicotets també poden fer-se coses interessants”, ha afegit l’especialista, que ha definit la seua proposta per a la Nit de la Plantà com “un espectacle tridimensional”.

El president de la falla Na Jordana, Pere Borrec, ha agraït el suport de l’Ajuntament a esta proposta des del primer moment, mentre que el responsable de Pyroshopping, Samuel Albiñana, ha recordat a les comissions participants que podran arreplegar les caixes de carcasses per a les disparades entre els dies 5 al 9 de març.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha conclòs la presentació amb paraules d’ànim dirigides a tot el col•lectiu faller a “sentir-se implicat” en esta celebració, i ha subratllat la importància que el Govern Local ha donat a la pirotècnia des de l’inici del mandat.

Comments

comments

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Fiestas