Connect
To Top

Lo Rat Penat commemora el 9 d’octubre

Comunidad Valenciana.Valencia.29/07/2015.Replica de la Real Senyera en la sede de Lo Rat Penat.Fotografía de Jesus Signes

Noticies ONDA3/Redaccio.- L’associació cultural Lo Rat Penat, dins dels actes commemoratius al voltant del 9 d´Octubre, Dia de la Pàtria Valenciana, celebrarà el tradicional Sopar de Sant Donís en El Puig el pròxim divendres dia 7 d’octubre.

La celebració s’iniciarà a partir de les 21.00 h. en un Te Deum presidit per l’històrica  Senyera de Lo Rat Penat en elReal Monasteri de Sta. Maria d´El Puig, el qual serà oficiat per l’Eminentíssim i Reverendíssim D. Antonio Cañizares Llovera, Cardenal Arquebisbe de Valéncia, i serà cantat pel Cor Popular de Lo Rat Penat, dirigit per Jesús Madrid.

La Regina dels Jocs Florals, Bettina Vöhringer, acompanyada per la seua Cort d’Amor realisarà una ofrena floral a la Mare de Deu d’El Puig, Patrona del Regne de Valéncia. Igualment se depositarà una corona de llorer en la tomba del pare Gilabert Jofré, fundador en Valéncia fa més de 600 anys del primer hospital psiquiàtric del món.

Igualment, al finalisar el Te Deum, se farà entrega del premi “Crit Valencià de l’Any” en el que Lo Rat Penat reconeix la llabor de valenciania de persones o institucions.

A continuació, s’assistirà al tradicional Sopar de Sant Donís en el Restaurant Huerto de Santa María. En el transcurs del sopar el President de Lo Rat Penat, Enric Esteve i Mollà, farà la tradicional crida del 9 d’Octubre encorajant al poble valencià a participar en el Te Deum de la catedral i la Processó Cívica acompanyant a la Real Senyera, com a l’entitat promotora de la recuperació d’esta festa commemorativa que s’ha convertit en el Dia de la Pàtria Valenciana.

En el Sopar es realisarà el sorteig d´obres d´art i numerosos regals, gentilea d’artistes, empreses i colaboradors. Les dònes, com és costum, seran obsequiades en la tradicional Mocadorà, gentilea de la Casa de los Falleros i de Juan Boluda S. A.

Des de la centenària associació els responsables de l’organisació del sopar han indicat que esperen contar “en una gran assistència de socis, amics i simpatisants per tal de compartir una nit tan entranyable al voltant d’este dia tan senyalat per als valencians”.

Fins al moment s’ha confirmat la colaboració dels següents artistes, empreses i entitats:

JUAN BOLUDA S.A., LLADRÓ, LA CASA DE LOS FALLEROS, CASTELLÓ CASTELLÓ, JOSEP RAMS, ARTESANIA LLOBE S.L, JULIÀ FRIAS, M. E. RODRÍGUEZ TALENS, ASSOCIACIÓ VT. BLASCO IBÁÑEZ, AMPARO FABRA, CARBONELL PALACIOS, CAMILO MIRALLES, AGUAS DE MARZO,ALFREDO ESTEVE, L’ORONELLA- Foment de les Lletres Valencianes, SPORT BENICALAP, GRUP ASTILLERO (Del Sénia al Segura), FELICIDAD MOTA, SALVADOR RODRIGUEZ-BRONCHÚ ORTS, JUAN ALBANDEA i MANOLO RODRÍGUEZ.

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Artehistoria