Connect
To Top

Sant Valerià guanya la Cavalcada del Ninot Infantil amb un didàctic missatge sobre el Reg mil•lenari del Barranc de l’Horteta

unnamed (1)

Noticias ONDA3.COM | Redacción.- La Falla Sant Valerià obté el primer premi de la Cavalcada del Ninot Infantil amb el lema “Un Torrent d’aigua”, una proposta didàctica en al qual es narrava el “Reg Mil•lenari del Barranc de l’Horteta “, un pla director per recuperar el patrimoni hidràulic de Torrent.

Els Arquets de Baix, la figura de l’aiguader i l’arribada de l’aigua a la ciutat va ser el fil conductor d’una cavalcada on els xiquets van representar els diferents passos del cicle integral de l’aigua: amb núvols, trombes d’aigües, condensació, evaporació i un missatge final d’estalviar i conservar aigua davant el monstre de la contaminació. La Falla Sant Valerià recupera així el primer premi de Cavalcada Infantil 22 anys després, quan el 1993 el va guanyar amb la proposta “Animació al bosc.”

Per la seua banda, la falla Lope de Rueda va obtenir el segon premi amb una espectacular cavalcada en què un iaio i el seu nét anaven al circ: acròbates, malabaristes i xanquers per representar “Carnival Circus”. El tercer premi va anar a parar a la falla Ramón y Cajal i la seua proposta “El minut blau, com sona la natura”, On uns colorits animals transmetien un missatge de conservació.

La resta de falles premiades van ser:

4t Sants Patrons: El dolç a la vida

5é Avinguda: De l’orient a occident

6é Cronista: L’Aigua és vida

7é Sant Roc: Signes

8é Pare Méndez: Per una alimentació saludable

Malgrat el fred i de les fortes ratxes de vent, els nens de les 29 falles de la ciutat van ser els protagonistes d’una desfilada multicolor on la diversió i els missatges didàctics van acompanyar als més menuts.

L’avançament de l’acte mitja hora abans, l’agilitat de la desfilada sense talls, ni balls en tribuna -per regla general- va fer que la cavalcada concloguera passades les 14.00 del migdia, una hora abans que l’any anterior. Així doncs, un any més grans i xiquets han treballat durant setmanes per oferir un espectacle únic ple de vistositat i molt enginy en les seues disfresses. Dissabte que ve, 28 de febrer, serà el torn de la cavalcada major, a partir de les 19 hores, pel mateix recorregut.

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Sociedad