Connect
To Top

Sectarisme científic

foro-ciencia-y-tecnologia-copia1

Per ALEX ESTEVE. President de PLV. Columniste.

Lo que han firmat els 5 rectors de les universitats públiques valencianes és molt més greu de lo que alguns poden arribar a imaginar-se. Tota una agressió a la llengua i cultura valencianes i a les principals institucions científiques i culturals històriques de les quals goja el nostre poble com són Lo Rat Penat i la Real Acadèmia de Cultura Valenciana RACV.

No criticaré a les grans institucions que són les universitats valencianes i la seua llavor, sempre i quan no estiga al servici d´interessos polítics, lo qual per desgràcia no ocurrix aixina, puix al front d´elles tenim a cinc personages funests els quals estan tacant el bon nom d´estes institucions a les quals representen.

Estos cinc rectors han firmat un manifest carregant contra la nova llei de defensa de les senyes d´identitat valencianes, afirmant que els valencians parlem català i han insultat, menyspreuat i tirat per terra la llavor de Lo Rat Penat i la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, acusant-les d´entitats “secessionistes” (no entenc per qué puix no es vol separar res, ya que mai la llengua valenciana ha estat unida a la catalana, per lo tant, ¿secessionista de qué?) i instant al govern valencià a eliminar-les com a entitats consultives de la pròpia llei.

Han fet gala del seu sectarisme i la demostració més clara i contundent que estan al servici del nacionalisme corrupte català. Estan al servici de la construcció de l´entelèquia que alguns mal nomenen com a “països catalans” i ara per ara, la conselleria de cultura, educació i deports de Maria José Català ha brillat completament per la seua ausència.

Tan volta estos cinc rectors estan nerviosos i asustats, i també aixina ho estan moltes entitats que fins al moment han basat la seua actuació d´esquenes a les senyes d´identitat valencianes i contra l´Estatut d´Autonomia. Si esta llei ix avant se´ls acabarà el “chollo” que han tingut montat durant estes dècades en la qual sols s´han preocupat d´adoctrinar als alumnes, de catalanisar tots els àmbits universitaris, de permetre l´exhibició de símbols no valencians en les pròpies facultats, de no fer res per mantindre la càtedra de filologia valenciana, de nodrir i donar cabuda en les seues instalacions a grups extremistes radicals…

Crec que ya és hora de dir prou. Massa anys aguantant tantes agressions a la llengua i cultura pròpies, com per ara haver d´aguantar l´afrenta del manifest firmat per ells atacant les nostres centenàries entitats culturals i científiques valencianistes. Des d´ací els inste a dimitir puix volem institucions universitàries que treballen per la veritat, per la ciència i pel respecte a lo valencià… i no pel dogma, ni la tergiversació ni la manipulació sectària de les quals fan gala actualment.

I en el cas del rector de l´Universitat Politècnica de Valéncia, Sr. Mora, que per a més inri és també membre de l´institució a la qual insulta i ataca, la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, no el volem ni un segon més dins d´ella. Expulsió immediata o si tinguera vergonya esta persona no esperaria ni un segon més per a presentar la seua renúncia i dimissió irrevocable com a membre de la RACV.

Estos temps requerixen d´accions compromeses en el verdader sentir del poble valencià. La Llei de Defensa de les Senyes d´Identitat Valencianes i l´Observatori que velarà pel seu compliment, deuen començar a caminar ya. Els títuls de valencià de Lo Rat Penat  deuen gojar novament de reconeiximent i validea oficials i la RACV deu gojar també de reconeiximent institucional.

En definitiva, accions valentes i honrades puix sabem que tenim la veritat i l´història del nostre costat. Si no ho fem ara, no ho farem mai. Acabem en el dogmatisme i el sectarisme disfrassats de cientifisme. Per unes universitats públiques valencianes al servici del nostre poble i la cultura i llengua valencianes. I com no, per unes universitats al servici de la raó i la veritat.

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Columnistas

 • ¿Por qué nos gritamos?

  Por Maite Castaños. Coach Espiritual.  Un día, un sabio indio preguntó a los discípulos que se habían reunido en su casa...

  Manuel J. Ibáñez Ferriol22 Mayo, 2017
 • Parate a pensar: ¿Es un misterio la mente?

  Por Manuel J. Ibáñez Ferriol. Director de Contenidos del Grupo ONDA3. “Considero más valiente al que conquista sus deseos que al...

  Manuel J. Ibáñez Ferriol19 Mayo, 2017
 • Que gran valenciano si oviere gran pueblo: Julian San Valero Aparisi

  Por José Aparicio Pérez. Academico de Número de la RACV. Doctor en Arqueología. Como ya hiciéramos con Domingo Fletcher Valls, hacemos...

  José Aparicio Pérez14 Mayo, 2017
 • Mañana es el Día Grande de Valencia

  Por Manuel J. Ibáñez Ferriol. Director de Contenidos Digitales del Grupo ONDA3. Valencia, celebra los segundos domingos de Mayo, de cada...

  Manuel J. Ibáñez Ferriol14 Mayo, 2017
 • La serenidad valenciana: Xavier Casp

  Por José Aparicio Pérez. Academico de Número de la RACV. Doctor en Arqueología. El día once del mes de noviembre del...

  José Aparicio Pérez12 Mayo, 2017

Nueva época de la revista digital Onda3

Todos los derechos reservados.

© 2015 Diseño de Javier Furió sobre DeVoe Theme by MVP Themes.